За нас

"Меркурий Агро и Ко" ЕООД e компания за търговия на селскостопанска техника и резервни части. Тя е технически приемник на няколко фирми, които датират от 1994 г. Фирмата е ориентирана към по-малки земеделски стопани – зърнопроизводители и животновъди, зеленчукопроизводители, билкопроизводители. 

"Меркурий Агро и Ко" ЕООД предлага трактори, ремаркета, плугове, сеялки, мулчери, дискови брани, торачки, пръскачки, напоителни системи и други. За всички машини фирмата предлага сервиз и следгаранционно обслужване. 

Фирмата работи с най-добрите български производители на селскостопански машини – Раломекс, Хидросистем, Ремби, КАМТ, Аркус строй, както и с редица търговски фирми за земеделска техника от чужбина – Италия, Чехия, Турция, Полша, Китай, Германия, Беларус, Холандия, Белгия, Испания и др.

Фирмата е дилър на утвърдени на българския пазар търговски фирми като "Агромашина Груп"- София и "Сатнет"- Карлово като предлага на свите клиенти тракторите  Lamborghini и LS както и пълната им гама инвентар. Фирмата работи и е дилър на "СД Петко и Иван Драганови С-ие", която е основен предствител за България на марката "Zanon".

"Меркурий Агро и Ко" ЕООД осигурява транспорт на закупените земеделски машини на територията на цялата страна. 

Компанията предлага комплексно обслужване на клиентите си по отношение на закупуване на машини с финансиране по Европейски програми, като съдействие при изготвяне на проектите им.


От 2017 година фирмата стартира дългосрочен проект за производство на селскостопански машини.
След направени анализи се стигна до извода, че има свободна ниша и необходимост от селскостопански машини, изработвани според специфичните нужди и желания на клиентите като стремежът е постигане на безкомпромисно  качество на разумни цени.

Машините, заложени в призводството на "Меркурий Агро и Ко" ЕООД, са аналог на модели, произвеждани в Европа, но с технически корекции и подобрения, които ги правят подходящи за българския пазар.

Дебютът на производството на фирмата е на панаира "Агра 2018", където "Меркурий Агро и Ко" ЕООД  представи 12 различни модели машини, предназначени за малки производители на билки, зеленчуци и зърнопроизводители. 

От началото на 2019 година фирмата успешно продава машините, собствено производство в Гърция, Турция, Узбекистан и Туркменистан.

LAMBORGINI
LAMBORGINI
Марката Lamborghini е основана през 1948 г. в Италия от Ferruccio Lamborghini. През 1973 г. се присъединява към SAME. Фирмата произвежда трактори за различно предназначение с мощност от 40 до 300 к.с. което ги прави подходящи за работа във всички стопанства. Тракторите са особено атрактивни заради агрегатирането им с двигатели DEUTZ - най-икономичния двигател на пазара.
GEO AGRIC ITALY
GEO AGRIC ITALY
GEO Agric Italy - доставчик на машини с гарантиран произход и качество с голямо разнообразие, като акцентира основно на мулчери, фрези, култиватори, пръскачки, косачки, плугове и друг инвентар ориентиран основно към малогабаритните трактори.
FIMAKS
FIMAKS
Производител №1 в Турция на качествен инвентар за животновъди, марка позната в цяла Европа със своето високо качество. Тороразпръскващи ремаркета, цистерни за течна тор, фуражораздаващи миксери, прикачни силажиращи комбайни и други.
FAZA
FAZA
Италианска фирма има над 30 годишен опит в производството на селскостопански машини, ориентирана към средните фермери с производство на широка гама от инвентар между които: торачки, дискови брани, култиватори, сенообръщачи, продълбочители, плугове, косачки и др. Продадени са над 500 машини от Меркурий Агро в България през последните няколко години, което я прави отвърдена на нашия пазар и е вече разпознаваема сред Българските клиенти.
SPEDO
SPEDO
Класическа семейна италианска фирма с традиции на Италианския пазар и цяла Европа. Пълна гама машини за зеленчуко производство, като акцентира на машините за картофи като: сеялки, култиватори и картофовадачки (навесни и прикачни).
SELMAKSAN
SELMAKSAN
Най-добрият производител на прикачни комбайни за събиране на тиквено семе.
LS
LS
LS е водещ корейски тракторен производител. Машините с тази марка са най- изнасяните южно корейски трактори. На българския пазар LS тракторите заемат второ място по прадажби. Тракторите са здрави и издържливи. Лесна поддръжка и проста експолоатация.
Разумната им цена и ниските разходи на горива и масла прави тракторите желани от българските фермери. Липсата на електроника облекчава експлоатацията им от земеделските производители. Тракторите са подходящи за полеви операции, но също така работи много добре и в горски масиви, Сериите лозаро-овощарски машини са оценени високо от българските фермери.
AVR
AVR
Елитни машини на Холандската групировка покриващ целия спектър на производство на картофи като почвообработка, пакетиране, сортиране, транспортиране, складова организация и съхранение на продукцията с уникални патентовани машини.
STOLL
STOLL
Най-големият производител в Европа на челни товарачи със всички възможни кофи, вилици, щипки и други за агрегатиране. Челните товарачи на Немския производител STOLL могат да бъдат изготвени индивидуално към всяка марка и модел трактор.