За нас

"Меркурий Агро и Ко" ЕООД e компания за търговия на селскостопанска техника и резервни части. Тя е технически приемник на няколко фирми, които датират от 1992 г. Фирмата е ориентирана към по-малки земеделски стопани – зърнопроизводители и животновъди, зеленчукопроизводители, билкопроизводители. 

"Меркурий Агро и Ко" ЕООД предлага трактори, ремаркета, плугове, сеялки, мулчери, дискови брани, торачки, пръскачки, напоителни системи и други. За всички машини фирмата предлага сервиз и следгаранционно обслужване. 

Фирмата работи с най-добрите български производители на селскостопански машини – Раломекс, Хидросистем, Ремби, КАМТ, Аркус Строй, както и с редица търговски фирми за земеделска техника от чужбина – Италия, Чехия, Турция, Полша, Китай, Германия, Беларус, Холандия, Индия, Унгария, Франция, Испания и др.


"Меркурий Агро и Ко" ЕООД осигурява транспорт на закупените земеделски машини на територията на цялата страна. 

Компанията предлага комплексно обслужване на клиентите си по отношение на закупуване на машини с финансиране по Европейски програми, като съдействие при изготвяне на проектите им.


От 2017 година фирмата стартира дългосрочен проект за производство на селскостопански машини. След направени анализи се стигна до извода, че има свободна ниша и необходимост от селскостопански машини, изработвани според специфичните нужди и желания на клиентите, като стремежът е постигане на безкомпромисно качество на разумни цени.

Машините, заложени в призводството на "Меркурий Агро и Ко" ЕООД, са аналог на модели, произвеждани в Европа, но с технически корекции и подобрения, които ги правят подходящи за българския пазар.

Дебютът на производството на фирмата е на панаира "Агра 2018", където "Меркурий Агро и Ко" ЕООД  представи 12 различни модели машини, предназначени за малки производители на билки, зеленчуци и зърнопроизводители. 

От началото на 2019 година фирмата успешно продава машините, собствено производство в Гърция, Турция, Узбекистан и Туркменистан.

tasias
TASIAS
На първо място,  Tasias, Испания сa специализирани в проектирането и производството на професионални почистващи камъни машини. Разполагат с екип от професионалисти с повече от 30 години опит. Техните машини се използва от професионалисти в селскостопанския сектор. Качеството трябва да се подчертае, защото залагат на най -добрите материали, без да забравят дизайна, високата функционалност и гарантираната издръжливост. .
Виж повече
SOLIS
SOLIS

SOLIS е водеща компания за производство на трактори и селскостопанско оборудване, базирана в Индия. От създаването си през 1969 г. компанията съвестно и ангажирано предоставя висококачествени продукти на земеделската общност.

GEO AGRIC ITALY
GEO AGRIC ITALY
GEO Agric Italy - доставчик на машини с гарантиран произход и качество с голямо разнообразие, като акцентира основно на мулчери, фрези, култиватори, пръскачки, косачки, плугове и друг инвентар ориентиран основно към малогабаритните трактори.
FIMAKS
FIMAKS
Производител №1 в Турция на качествен инвентар за животновъди, марка позната в цяла Европа със своето високо качество. Тороразпръскващи ремаркета, цистерни за течна тор, фуражораздаващи миксери, прикачни силажиращи комбайни и други.
FAZA
FAZA
Италианска фирма има над 30 годишен опит в производството на селскостопански машини, ориентирана към средните фермери с производство на широка гама от инвентар между които: торачки, дискови брани, култиватори, сенообръщачи, продълбочители, плугове, косачки и др. Продадени са над 500 машини от Меркурий Агро в България през последните няколко години, което я прави отвърдена на нашия пазар и е вече разпознаваема сред Българските клиенти.
SPEDO
SPEDO
Класическа семейна италианска фирма с традиции на Италианския пазар и цяла Европа. Пълна гама машини за зеленчуко производство, като акцентира на машините за картофи като: сеялки, култиватори и картофовадачки (навесни и прикачни).
gokmenler
Gokmenler
Тази компания е открита като малък сервиз за ремонт от Hasan Hüseyin Gökmen през 1972 г. като започва да произвежда гребла за трева и барабанни косачки от 1980 г.  Създадена през 2000 г. като "Gökmenler Tarım Makinaları Nak. San. Ve Tic. Ltd. Şti." става официално и  доказа качеството на своите продукти на вътрешния пазар, започва да се обръща към международния пазар през 2002 г. и в момента изнася за много страни.
JUMAR
JUMAR
JUMAR Agricola SL, която е базирана в Ла Риоха, Испания , е посветена на производството на селскостопанска техника. Натрупаният през годините опит в производството на селскостопанска техника ги кара да се превърнат в една от водещите компании в този сектор. Техните продукти са посветени на механизирането на лозя, цитрусови плодове, маслинови горички и всички други видове култури. 
STOLL
STOLL
Най-големият производител в Европа на челни товарачи със всички възможни кофи, вилици, щипки и други за агрегатиране. Челните товарачи на Немския производител STOLL могат да бъдат изготвени индивидуално към всяка марка и модел трактор.
europa
europa
В началото на 50 -те години EUROPA започва изграждането на селскостопански машини, които бързо се налагат на международните пазари заради своите постижения и иновативното си техническо решение. В продължение на повече от 60 години непрекъсната нарастваща тенденция, породена от щателна грижа за нуждите на клиентите и непрекъснато ангажиране с човешки ресурси, ражда машини постоянно в микробуса, който е получил най -престижните международни награди.
Виж повече