Новини

СЕЛСКОСТОПАНСКИ ДРОН ЗА ПРЪСКАНЕ 10/30/52/72 ЛИТРА

ЦВ
10 Ноември 2023 г.
              Натрупаният опит и споделени мнения на клиенти, отглеждащи зеленчуци, лозя, овошки и полски култури показват, че днес назрява необходимостта от отглеждането на селскостопански култури да става по интензивен път, като се вкарват нови технологии в производствения процес, което ще намали себестойността на крайният продукт, автоматизацията на производството е неизбежна и поради липсата на работна ръка. Необходимите операции за производство на земеделски култури трябва да стават за по-кратко време, тъй като климатичния процес, в който може за оптимално време да има и висока ефективност на пръскане, става все по-малък.
              Разумната производителност  на дроновете  позволява за кратко време да се обработят площи, които не са удобни за работа със стандартните навесни и прикачни пръскачки, особено ако парцелът е с неправилна форма.
                Благодарение на земеделските дронове сега е възможно културите да се пръскат с много по-голяма прецизност в сравнение с пръскането с трактори. В рамките само на 24 часа дронът е в състояние да обработи 1200 дка.  Те са помощници на земеделците за справянето  борбата с болести, плевели и вредители. Успешно се справят с разпространението на пестициди и торове. Позволява точно в оптималния момент на развитие на културата, за бързо и кратко време да се предотвратят заболявания по нея.
                Обработката с помощта на дрон позволява качествено да се обработват растения с всякаква височина. Това е особено ефективно в случаите, когато клирънсът на самоходната пръскачка не позволява обработване на растения по-високи от 2 метра. С помощта на нашата машина можете също много успешно да обработвате храсти, градини и гори.
                Тъй като операторът, управляващ дрона, е на достатъчно разстояние от машината – това елиминира случаи на отравяне и неблагоприятни ефекти на препарата върху човешкото тяло! Това е особено опасно при работа с летливи химикали! Например, както се случва с оператора на колесна техника, който е постоянно в зоната за обработка!
                Третирането на растенията от въздуха позволява да се работи в полето при висока влажност, когато колесните машини се затрудняват. А в случай на пролетна полева работа, когато в полетата все още има остатъци от сняг, използването на дрон позволява да се пръска 7-15 дни по-рано от обикновено!
                Колесната техника, работейки по полето през целия сезон, унищожава голямо количество полезна площ. Например при засяване на широколистни култури (царевица, слънчоглед) – това се явява 2-3% от площта! При зърнените култури – от 3-5%! А при такива култури като соя, рапица, горчица – загубите могат да достигнат до 10% от посевите! В такива случаи обработката с дрон ще бъде незаменим помощник и може значително да увеличи бъдещите добиви от хектар!